Kattenoppas aan huis: Hoe kies je de juiste?

Wanneer je katten bezit, brengt op vakantie gaan soms best wat geregel met zich mee. Ik koos deze zomer voor een kattenoppas aan huis. 

Als ik een vakantie boek of een weekend weg wil, is altijd de eerste vraag: “Maar wie zorgt er dan voor mijn katten?”. Uiteraard kan ik mijn buren vragen of vrienden, maar dat zijn allemaal niet zulke kattenfans. Die ga ik niet opzadelen met een vieze kattenbak en ze onder de haren weer naar huis laten gaan. Daarnaast wil ik natuurlijk de allerbeste zorg voor mijn twee poezebeesten. Alleen even snel een bakje eten neerzetten elke dag? Nee, zij verdienen meer aandacht.
Kattenoppas

Pension of oppas aan huis?

Er is in mijn omgeving aardig wat keuze qua pensions en oppassers. Op internet vond ik zelfs complete kattenhotels met privétuinen. Toch leek het mij voor mijn katten relaxter om tijdens mijn afwezigheid in hun eigen omgeving te blijven. Jip en Bo hebben daarnaast een verschrikkelijke hekel aan een kattenmandje, dus dat wilde ik ze niet aandoen.

Google bracht mij bij diverse websites en ik kwam op een website die ik erg professioneel vond ogen: KattenoppasNobelhorst.nl in Almere, gerund door Hillie. De werkwijze werd uitgebreid beschreven en sloot goed aan bij mijn wensen.kattenoppas

Kennismakingsgesprek

Veel kattenoppas-websites heb ik doorgespit en zij bieden allemaal een gratis kennismakingsgesprek. Zo kun je vrijblijvend kijken of het klikt met de oppas, zonder dat je ergens aan vast zit. Ik maakte dus een afspraak met Hillie voor een kennismaking. Gelukkig had ik gelijk een goed gevoel over Hillie en hoe zij mijn katten benaderde. Intakeformulieren werden ingevuld, al mijn wensen werden besproken en de afspraken werden officieel vastgelegd.

Ik sprak bijvoorbeeld af dat tijdens het dagelijks bezoek de katten werden gevoerd, kattenbakken verschoond, gestofzuigd wanneer nodig en uiteraard veel knuffels voor Jip en Bo. Een bezoek van Hillie duurt daarnaast maar liefst een uur (!) en zij zou elke dag een appje sturen met hoe het was verlopen.

Toen ik de sleutel overhandigde, voelde het wel een beetje spannend. Je sleutel aan een bijna vreemde geven is toch gek, zij komt toch in jouw huis. Aan de andere kant vond ik het een fijn idee dat iemand indirect op mijn huis zou passen.kattenoppas
kattenoppas

Hoe verliep de oppasperiode?

Ik ben een weekje heerlijk op vakantie geweest en heb mij nul zorgen gemaakt over Jip en Bo. Elke avond kreeg ik een verslagje via Whatsapp en vaak ook een leuk filmpje. Ik ben trouwens echt een crazy catlady, elk filmpje bekeek ik 30 keer met een big smile. Mis jij je kat ook zo als je op vakantie bent? Het voelde zo goed dat mijn katten perfect verzorgd werden en ik kon zorgeloos van mijn vakantie genieten.

Bij thuiskomst was mijn huis gestofzuigd, kattenbakken schoon en stond er vers voer en water. Dat is luxe om zo thuis te komen! Er lag een keurige afstreeplijst met de gedane werkzaamheden en oppas verslag. Ik heb 15 euro per bezoek betaald en dit was het dubbel en dwars waard. De sleutel heb ik de dag erop opgehaald. Ik kan een kattenoppas aan huis dus absoluut aanbevelen.kattenoppas
kattenoppas

Tips: hoe kies je de juiste kattenoppas?

  • Begin ruim voor jouw trip met zoeken naar een geschikte oppas. Populaire oppassers hebben het druk en zitten meestal snel volgeboekt.
  • Bekijk zoveel mogelijk opties op internet. Vaak hebben de oppassers hun werkwijze beschreven, zo kun je al filteren wat aansluit bij jouw wensen.
  • Kijk of je via de website of (wanneer zij dat hebben) Facebookpagina recensies kan vinden. Mensen die tevreden zijn laten dat vaak weten via social media.
  • Bepaal je budget: zo kun je gericht zoeken naar een oppas die hieraan voldoet. Gemiddelde prijzen in Nederland per oppasbezoek verschillen van € 10,00 tot € 17,50 per bezoek, per kat.
  • Kennismaken is gratis. Laat dus gerust meerdere oppassers langskomen als je twijfelt. Voel je geen klik, kijk dan verder.
  • Let tijdens een kennismaking op hoe de oppasser met jouw katten omgaat. Ook is het fijn als iemand professioneel te werk gaat met bijvoorbeeld intakeformulier en/of een contract.

Deze blog heb ik eerder geschreven voor Cattish.nl

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten