4 Simpele vachtverzorgingstips voor jouw kat.

Graag geef ik jou 4 simpele vachtverzorgingstips voor katten. Zodat je de vacht van jouw kat in TOP conditie kunt houden!

Tips voor kattenvacht

Waarom kan ik jou het beste tips geven?

Als je mij nog niet kent, ik ben Desiree en ben fulltime kattentrimmer. Sinds 2016 help ik katten met vachtproblemen zoals klitten en vilt in mijn 100% katvriendelijke trimsalon te Almere-Haven. Inmiddels trim ik rond de 30 katten per week en heb ik de laatste jaren 1000den katten getrimd. Graag deel ik met jou mijn ervaring en geef ik je tips met wat je zelf kunt doen.

Vachtverzorgingstip kat

Tip 1: Het is geen hogere wiskunde! Gebruik vooral geen dwang!

Het is echt niet heel moeilijk. Het valt mij vooral op dat mensen katten willen kammen onder dwang. Nekvelpakken, houdgreep, vasthouden met de hele familie… Des te meer dwang je gebruikt, des te meer een kat zich in het nauw gedreven voelt en bedreigt. Vluchten en vechten zal dan snel het gevolg zijn.

Doe jij dat? Stop daar dus direct mee! Leer je kat aan dat kammen niet gepaard gaat met pijn en dwang. Maak er een leuk moment van, pak er snacks bij, knuffel veel én stop wanneer de kat aangeeft er genoeg van te hebben.

Al kam je maar een paar minuten, dan is dat al genoeg. Katten associëren pijn en dwang heel snel met iets vervelends en zullen zich alleen maar gaan verzetten. Binnen mum van tijd herkennen ze al het geluid van dat je de kam pakt met deze nare ervaring.

Combineer het kammen met Valeriaan, kattenkruid en snacks.

Vachtverzorgingstips

Tip 2: Voer dagelijks een vachtcontrole uit

Je hoeft echt niet elke dag te kammen. Des te meer je kamt, des te meer je de natuurlijke vachtcyclus verstoord. Echter moet je bij klitgevoelige katten, deze delen wel elke dag controleren.

Dat doe je door dagelijks je kat na te voelen op de klitgevoelige delen. Tijdens het aaien kun je de plekken waar jouw kat snel knopen ontwikkeld, even vlot navoelen. Combineer dat met een lekkere knuffelbeurt.

Als je dan beginnende knopen tegenkomt, pluis deze uit met je vingers. Zo kun je vervilting voorkomen. Lukt dat niet? Gebruik dan de juiste materialen om het uit te kammen.

Vachtverzorgingstips kat

Tip 3: Gebruik de juiste kammen

Er zijn heel erg veel soorten kammen op de markt. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kan ik het je makkelijk maken, want je hoeft écht geen dure kammen in huis te hebben. Hieronder vind je een podcast waarin ik bespreek welke kammen je beter NIET kunt gebruiken.

Het komt er dus op neem dat je geen dure messen hoeft aan te schaffen. Slechts een combikam en slickerborstel zijn voldoende! Shop ze los of in een handige set in mijn webshop!

Hieronder vind je een video waarin ik bespreek welke kammen je wel kunt gebruiken versus de slechte kammen.

Tip 4: Lukt het niet? Schakel hulp in!

Ik oordeel nooit over katten die bij mij in de salon worden gebracht die klitten hebben en vervilting. Dus schaam je nooit als het jou niet lukt om deze klitten/vilt te verwijderen! Schakel hulp in van een katvriendelijk trimmer. Je vindt een katvriendelijk trimmer bij jou in de buurt via Kattentrimsters.nl De trimmers mét het oranje vinkje zijn aangesloten bij het Kattentrimkeurmerk, deze trimmers krijgen constante bijscholing en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bonustip: Bezoek mijn Youtube kanaal!

Bezoek vooral mijn YouTube kanaal, hierop plaats ik wekelijks een nieuwe video met trimvideo’s, vachttips, reviews, interviews, podcast en meer! Zo blijf je altijd op de hoogte. Super lief als je mij even support door gratis te abonneren op mijn kanaal!

Vergelijkbare berichten