|

INTERVIEW: Jacob uit B&B vol liefde, over zijn liefde voor katten

Wie is er geen fan van… B&B vol liefde. Mijn vriend en ik waren begonnen bij het tweede seizoen en waren direct verslaafd. Maar we gingen toen ook gelijk het eerste seizoen bekijken. En wie viel mij toen op? Jacob, de gigantische catlover.
Als kattenliefhebber zagen we Jacob zich bijna meer bekommeren om zijn katten dan de vrouwen die zijn B&B bezochten. En dat snap ik helemaal, want als je huisdieren hebt, komen deze toch altijd op de eerste plaats? 😉

Jacob b&B

Interview?

Wat je nou ook van Jacob vindt, je kunt niet ontkennen dat hij helemaal gek is op zijn katten. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en simpelweg een mailtje te sturen. Misschien vond hij het wel leuk om mee te werken aan een interview? Binnen korte tijd kreeg ik antwoord en via Whatsapp kon ik hem al mijn prangende vragen stellen.

Jacob B&B

1. Hoeveel katten heb je? Hoe kom je aan ze en wat was je eerste kat?

“Ik heb 9 katten, ze zijn komen aanlopen, 1 geadopteerd asiel,1 van vriendin om tijdelijk op te passen, maar was te blij…, 1 via hulpoproep vriendin, 1 van de kapper toen landlord stierf en ze moest verkassenMijn eerste kat was een angora met naam Paulus,  ik was toen ongeveer 9 jaar.”

Jacob B&B

2. Waar komt jouw liefde voor katten vandaan, ben je altijd al gek op katten geweest?

“Ja altijd gek op katten geweest, mijn liefde komt denk ik van de rust die ze me geven, bij mij op schoot liggen, lekker spinnen, geeft rustgevoel. Ze maken me constant blij, hun geluk is mijn geluk….”

Jacob B&B

3. Hebben alle katten namen, zo ja, hoe heten ze en heb je ze zelf verzonnen?

“Ja allemaal namen waar ze ook naar luisteren. Ik bedenk meestal namen zelf, maar Peppie heette al Peppie bij de kapper. Ze heten: Mimo, Peppie, Titti, Oli, Freddy, Becky, Lily, Big white en Iggy.”

Jacob b&B

4. Heb je een favoriete kat?

“Freddy mijn favouriet, de mooiste en aanhankelijkste.”

Jacob B&B

5. Willen de katten niet jouw Koi karpers vangen?

“Katten hebben geen interesse in kou karpers, deze zijn stukje groter.”

Jacob B&B

6. Mogen de katten overal in de B&B komen?

“Als ik het huis niet verhuurd heb en als b&b gebruik mogen ze overal komen, behalve appartement wat ik kattenvrij houd voor eventueel allergische mensen.”

Jacob B&B

7. Komen de katten ook buiten de poorten van de B&B

“Helaas gaan ze buiten de poorten, kan ik niet vermijden, ze komen echter wel terug op uitzonderingen na zoals Lucky.”

Jacob B&B

8. Kunnen alle katten goed met elkaar opschieten?

“Praktisch allemaal kunnen ze goed met elkaar opschieten.  Uitzonderingen, sommige hebben rivaliteit.”

Jacob B&B

9. Veel mensen denken nog wel eens ten onrechte dat katten geschoren moeten worden bij warm weer. Maar ik zie jouw katten gelukkig wel met vacht bij warme temperaturen. Hoe gaan jouw katten om met de hitte?

“Katten passen zich aan, mijn huis is gekoeld door de vloer, daardoor binnen max 26 graden , ze schuilen dus vaak binnen. Maar buiten houden ze het prima uit slapen meer.”

10. Ben je voornemens meer katten te nemen?

“Ja zeker meer katten, droom van een of 2 reuzen maikoon katten…en in mijn volgende huis wil ik een katten kasteel creeren in de tuin…wordt dus wel een grotere tuin…ik denk 12.000 m2 gelegen 80 meter van mooi strand met een prachtig bos er tussen in.”

 

Lees ook deze blogs!

Is een kat erbij altijd een goed idee? PerfecteKatCast #2
Katje pesten op social media? PerfecteKatCast #1
Hoeveel kattenspullen heb ik in mijn salon? INCL VIDEO!
HELP! Mijn kat verhaart verschrikkelijk! 10 tips om de rui periode te overleven!

Vergelijkbare berichten