|

De beste krabpalen voor je kat kiezen.

[ADVERTENTIE] Waarom hebben katten krabpalen nodig? Een kat gebruikt een krabpaal om zijn of haar nageltjes te verzorgen. Daarbij is het krabben van een kat ook kattentaal. Door te krabben aan krabpalen geven de katten hun eigen geur af. Daarnaast zorgt het krabben aan een krabpaal ook voor ontspanning bij katten. In het huishouden van een kattenbaas kan een goede krabpaal dus niet ontbreken!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten krabplekken voor je kat. Zo zijn er krabpalen, klimpalen, krabmatten, krabplanken, krabbomen en krabtonnen. Er is dus genoeg keuze om de juiste krabpalen voor je kat kiezen! Maar welke krabpaal past het beste bij jouw kat en hoeveel krabpalen heb je nodig? In deze blog helpen we je bij het uitkiezen van de beste krapbaal voor jouw kat!
Wat vind je kat belangrijk aan een krabpaal? Deze vraag gaan we in de volgende drie punten voor je uitleggen!

Krabpaal kiezen

Hoogte: Zorg ervoor dat de krabpaal hoog genoeg is

Krapbalen zijn er in veel verschillende soorten hoogtes, breedtes, bekleding en ook met of zonder accessoires. Een kat vindt het fijn om zich helemaal uit te kunnen rekken tijdens het krabben. Daarom is het belangrijk dat een krabpaal hoog genoeg is, bij voorkeur langer dan 80 cm. Naast dat katten de voorkeur hebben voor hoge krabpalen, vinden ze het ook fijn als de krabpalen breed genoeg zijn. Katten vinden het prettig om hun voorpoten naast elkaar te plaatsen tijdens het krabben, zo kunnen ze de schouderspieren namelijk goed gebruiken. Als je je kat het fijnste krabgemak wil bieden, zorg er dan voor dat de krabpalen een stamdikte hebben van 12-14 cm.

Soort materiaal van de krabpalen

Naast de vele diverse krabgelegenheden die er zijn voor katten, zijn er ook diverse krabmaterialen zoals; sisalstof, pluche, karton en sisaltouw. Tijdens het krabben aan krabpalen laten katten hun geurspoor en visuele markeren achter, daarom vinden ze het fijn om op ruw materiaal te krabben dat ook lichtjes versnipperd. Zo krabben katten het liefst aan sisaltouw en sisalstof, omdat hun nageltjes niet blijven hangen tijdens het krabben. Een krabton is vaak bekleed met sisalstof en daarom dus ook favoriet bij katten!

Stevigheid: de krabpalen moeten stevig zijn

De stevigheid van krabpalen is voor katten zeer belangrijk. Zo zullen katten krabpalen niet gebruiken als deze wiebelt of wegglijdt, omdat dit onveilig kan voelen. Onstabiele krabpalen zouden kunnen omvallen en hierdoor zou de kat zich kunnen bezeren. Dit is ook de reden waarom katten zo graag aan banken of stoelen krabben, omdat ze dus lekker stevig staan en niet om kunnen vallen. Een hoge krabton of krabpaal moet dus een zware basis hebben, om de stevigheid van de krabpaal te vergroten. Grote en/of zware katten hebben dus een stevige basis nodig, die voor de stevigheid van de krabpalen zorgt.

Nu heb je waarschijnlijk wel een goed beeld wat voor soort krabpaal je wil kopen voor je kat, maar dan komt de volgende vraag: hoeveel krabpalen heb ik nodig? De richtlijn hierin is dat je minimaal één krabpaal per ruimte waar de kat elke dag komt nodig hebt. Dus stel je kat is veel in de woonkamer en slaapkamer dan heb je twee krabpalen nodig. De plek van het plaatsen van de krabpalen is ook erg belangrijk. Om je kat de gelegenheid te geven om zijn geurtje in huis af te kunnen zetten, moet je de krabpalen op de wandelroutes van je kat plaatsen.

Advertentie

Dit artikel betreft een advertentie van Zoo-enzo.nl

Vergelijkbare berichten