Binnenkort in Almere – Kattencafé the Coffee Cat

OW MY GOD! Woon jij in Almere of omstreken? Als de crowdfunding slaagt, kun je binnenkort genieten van een heerlijk kopje The Coffee Catof thee bij The Coffee Cat in Almere

Deze week maakte ik kennis met de Almeerse Monique Lustig. Een energieke vrouw die popelt om een kattencafé te openen in Almere. Ze heeft veel ervaring in de horeca en een passie voor katten. Zij is een crowdfunding campagne gestart om een kattencafé te realiseren in het centrum van Almere stad. In ‘The Coffee Cat’ zoals het lunchcafé zal gaan heten kun je als kattenliefhebber lunchen of op de koffie in een huiskamerachtige sfeer terwijl overal waar je kijkt een kat ligt, loopt of speelt. Graag doe ik hierbij een shoutout, want ik wil heel graag dat er een kattencafé komt in mijn stadje Almere!

Kattencafés zijn hip!

Het eerste kattencafé van Nederland werd in april 2015 geopend in Amsterdam en zij kwamen ook tot stand met een crowdfundingactie. In Den Bosch, Groningen, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Goes zijn de afgelopen tijd kattencafé’s geopend en ook zij hebben op deze wijze hun deur kunnen openen.
Kattenliefhebbers zijn er in alle leeftijdscategorieën, culturen en lagen van de bevolking. Het is dus geen afgebakende groep. Door de levendigheid van de katten raken bezoekers van een kattencafé makkelijker met elkaar aan de praat omdat zij allen één ding gemeen hebben, namelijk de liefde voor kat

ten. “Je wordt vanzelf vrolijk als er een kat zo maar op schoot springt, boven je aan een klimpaal hangt, bij je tafeltje zit te bedelen of zich in de boodschappentas van je buurvrouw propt, kijk, en dan heb je zo al weer een lachend praatje met iemand.”aldus Monique.

The Coffee Cat

“Na in voorgaande jaren samen met mijn man eigenaar te zijn geweest van een restaurant in het Gooi bleef ik al een paar jaar met het idee rondlopen om weer wat voor mezelf te beginnen want de horeca is toch echt de bedrijfstak waar mijn hart ligt.” zegt Monique. ”Om het als kattenliefhebber dan ook nog eens te kunnen combineren in dit ontzettend leuke concept vond ik natuurlijk helemaal geweldig.” Toen ik door reorganisatie mijn baan verloor dacht ik:” Nu ga ik het ook écht doen: Een kattencafé opstarten in Almere, de stad waar ik al 28 jaar woon.”

The Coffee Cat

Kattencafé The Coffee Cat

Het café zal permanent bewoond worden door ongeveer 10 katten. Deze katten zullen allen uit het asiel komen waar zij al een tijdje op een liefdevol huis aan het wachten waren. De gasten van Kattencafé The coffee Cat zullen ervaren dat hier ontzettende leuke en lieve poezen tussen zitten die deze tweede kans absoluut verdienden. ‘Wellicht zullen de bezoekers door hun ervaring met de gezellige café katten sneller overwegen om eerst eens in een asiel te gaan kijken voor men zo maar een kitten wil aanschaffen.
Monique zegt: “Buiten het feit dat ik (weer) graag ondernemer wilde zijn wil ik me deze keer echt richten op sociaal maatschappelijk ondernemen. Dat is ondernemen met een missie en daar werk ik aan:
-Mensen samenbrengen.
-Mensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt een fijne werkplek aanbieden.

Help mee en doneer!

Om zo’n café te realiseren heeft de Almeerse wel 18.000 euro nodig. Naast de gebruikelijke kosten die je maakt voor het opstarten van een lunchroom is er extra geld nodig voor de de inrichting, alle kattenmeubels aan de wand en in de zaak, kattenmandjes, speelgoed en verzorgingsspullen etc. Ook de verbouwing van de kattenruimtes. Er moet een plek zijn waar zij zich rustig terug kunnen trekken als ze in alle rust even alleen willen zijn. Dit zijn natuurlijk kosten die je normaal niet voor een lunchroom hoeft te maken.

The Coffee Cat

Daarom is zij een crowdfundactie gestart via Voorjebuurt.nl en het donerings systeem wat zij hanteren is erg goed en veilig. Mensen storten niet zo maar geld maar ze krijgen een leuke tegenprestatie. Je kunt nu al je koffie met gebak, een lunch voor 4 of een High Tea reserveren. Maar ook bijvoorbeeld een besloten avond voor je eigen feestje of een filmavond voor twee met een drankje, popcorn en hoogst waarschijnlijk een kat op je schoot.
“Ik doe mijn best om Almere net zo enthousiast te maken voor ‘ons’ kattencafé en ben op zoek naar een leuke locatie liefst in het centrum.
Als het aan initiatiefneemster Monique Lustig ligt opent zij in het voorjaar van 2018 in Almere ‘The Coffee Cat’ het eerste kattencafé van Flevoland.

Doneren kan via: Voorjebuurt.nl
Like The Coffee Cat ook op Facebook: Kattencafé The Coffee Cat Almere Pagina

The Coffee Cat

Lees ook deze blogs

AH Schep en Schoon nieuwe verpakking review
Sushi voor katten met Catnip
DIY 5 keer cattoys met WC-rolletjes

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten