| | |

REVIEW: PI-Solve dé katten urine verwijderaar die écht werkt!

PI-Solve is dé urineverwijderaar die gegarandeerd geur en vlekken verwijdert. Dit is de eerlijke review over PI-Solve!

Maar wie zit er achter dit Nederlandse product? Wat is mijn eerlijke mening over dit product en hoe gebruik je PI-Solve? Daarnaast geef ik heel veel tips bij ongewenst plasgedrag van je kat. Lees vooral verder!

PI-Solve

Ik was sceptisch!

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van ene Maurits. Of ik interesse had in zijn product, PI-Solve. Dit zou zogenaamd een product zijn wat écht urine lucht van katten kon verwijderen. Nu krijg ik heel vaak van “dit soort” sales mailtjes en meestal is het Chinese rommel. Maar toch wekte Maurits mijn interesse. Hij bleek een charismatische vent met een een bijzonder verhaal. Hij heeft veel meegemaakt in zijn leven, meer dan jij je misschien kan voorstellen.

Hij stelde voor om mij een fles op te sturen zodat ik het kon testen. In mijn beroep als kattentrimmer, kom ik regelmatig plasjes en poep tegen. Katten doen dan een stressplasje of lozen hun ontlasting tijdens de reis naar mijn salon. Ik maak ook wel eens mee dat een kat ontlasting laat lopen op de trimtafel.

Maar ik krijg ook veel vraag van mijn volgers en trimklanten, wat ze kunnen doen aan die penetrante urinelucht. Ik had hiervoor best wat tips, maar niks werkte echt effectief. Tot ik langere tijd Pi-Solve testte.

BELANGRIJK! Plast jouw kat in huis? Raadpleeg altijd eerst een dierenarts, zoek de oorzaak en straf nooit!

Voordat je verder leest, moet je dit advies écht eerst opvolgen! Plast jouw op ongewenste plekken in huis, dan ben je als kattenbaasje naar mijn mening VERPLICHT om eerst deze stappen te doorlopen.

1 Ga dan ALTIJD eerst naar de dierenarts!

Ik spreek uit eigen ervaring. Mijn kat Jip begon ineens naast de bak te plassen. Er was niks te herkennen aan zijn gedrag of bloed in de urine zichtbaar. Toch besloot ik een bezoek aan de dierenarts te brengen. Wat bleek na urine onderzoek? Hij had helse pijnen door gigantische blaasstenen. Hij heeft bij elk plasje dat hij deed vreselijk veel pijn gehad.

Door deze pijn, plaste hij op ongewenste plekken. Maar ik kon niks merken aan hem, terwijl ik dacht dat ik pijn bij mijn kat écht wel kon herkennen. Hij moest met spoed worden geopereerd en dit had heel anders kunnen aflopen.

Kat angst PI solve

2 Wat is de oorzaak? Stress kan een grote invloed zijn, onderschat dit niet!

Katten houden van hun dagelijkse gewoontes. Een vast ritme en elke dag hetzelfde doen is wat een kat het fijnste vindt. Ze zijn eigenlijk best autistische dieren. Stress mag niet onderschat worden en kan een oorzaak zijn qua ongewenst plasgedrag! Veranderingen in leefomgeving kan katten stress opleveren. Deze stress kan katten ontregelen in hun dagelijkse gewoontes en plassen buiten de kattenbak oproepen. En dit kunnen situaties zijn, waar je misschien als kattenbaasje niet direct aan denkt.

Hier enkele van de vele stress voorbeelden:

 • Als een kat van zijn vaste vertrouwde baasje wordt gescheiden, kan een kat veel stress ervaren. Denk bijvoorbeeld door een (langdurige)vakantie, vermissing, herplaatsing, afstaan aan een asiel of iets waar je niet aan moet denken: een kattenbaasje overlijd. Een vast persoon is voor een kat heel belangrijk. Ze herkennen deze persoon/personen als rots in de brandig geeft ze vertrouwen. Als deze door welke reden dag ook wegvalt, dan kunnen ze dit gaan missen en het kan stress opleveren wat ongewenst plassen kan opleveren.
 • Je kat plast ineens tegen de buitendeuren? Grote kans dat er katten van buitenaf tegen jouw deur plassen! Dit zorgt voor veel stress bij jouw kat en lokt je kat uit om ook tegen de deur te gaan plassen en zijn territorium af te bakenen. Spray met regelmaat de buitenkant en binnenkant van je deur royaal in met PI-Solve en het probleem wordt opgelost.
 • Een kindje krijgen is voor veel mensen een geschenk, maar voor katten een extreme stressfactor. Vreemde geluiden, lawaai, andere luchten, minder vrijheid in huis, minder aandacht. Dit zorgt voor een verandering in huis die ervoor kan zorgen dat je kat in huis kan gaan kan plassen. Zorg dat je kat voldoende plekken heeft om zich terug te trekken zonder baby geluiden. Verstopplekjes op rustige plekken en hoge schuilplaatsen helpen hierin. Maar zorg ook dat je je kat ondanks de komst van je kind, 1 op 1 aandacht geeft.
 • Een nieuwe kitten of kat in huis. Ik snap het, als crazy catlover lonkt het om jouw kattenfamilie uit te breiden. Maar jouw huidige kat in huis, is hier misschien minder fan van en zal hieraan heel erg moeten wennen. De stress hiervan kan leiden dat je kat ineens op ongewenste plekken gaan urineren. Voordat je een nieuwe kat aanschaft, is het belangrijk om eerst eens te kijken of jouw kat dat wel gaat accepteren. En als je het besluit neemt, is een langzame introductie belangrijk om de kans op ongewenst plasgedrag zo klein mogelijk te maken. Bekijk deze podcast met tips!
 • Honden zijn geweldig. Maar een hond in een huishouden voegen waar al een kat leeft, heeft een grote impact op de kat. Ik hoor als trimmer helaas veel ellende voor de kat, doordat mensen een hond in huis nemen. Een kat trekt zich terug op de bovenverdieping, verzorgt zichzelf minder en ervaart veel stress doordat zij worden achterna gezeten door een enthousiaste hond. Ongewenst plassen kan dan ineens ontstaan. Wil jij een hond in huis nemen naast jouw kat? Doe dat dan in een hele langzame wenperiode. Lees HIER tips.

3 De kattenbak en de kattenbakvulling

Katten kunnen ook ongewenst gaan plassen omdat de kattenbak op een verkeerde plek staat. Bijvoorbeeld op een locatie waar het heel druk is, zorg dus voor een rustige plek waar jouw kat zijn behoefte kan doen.

Maar wist je dat ook de kattenbak zelf kan zorgen voor ongewenst plasgedrag? Sommige kattenbakken zijn veel te klein voor de kat, of hebben een te hoge opstap en of instap. Kijk dus nog eens kritisch of jouw kattenbak wel groot genoeg is voor jouw kat.

En dan hebben we nog hoe schoon een kattenbak is en welk kattengrind je gebruikt. Katten houden van een schone kattenbak. Het is dus ook belangrijk dat je deze dagelijks leeg schept. En regelmatig de gehele kattenbak grondig schoonmaakt en opnieuw vult met schone korrels.

Want een kat kan door een vieze kattenbak, zijn behoefte op andere plekken in huis doen. En dat kan ook komen door verkeerd kattengrind. Sommige katten houden niet van hele grote steentjes of kattenbakvulling met een hele sterke geur. Plast jouw kat in huis? Ga dan experimenteren met verschillende soorten kattenbakvulling.

4 Straf je kat nooit!

Straf NOOIT een kat die ongewenst in huis plast. Dit gaat je kat echt niet afleren om ermee te stoppen. Er zijn op internet nog vele adviezen te vinden om de kat “een lesje te leren” na het plassen. Deze werken juist averechts en doen je kat pijn. Het is vreselijk traumatiserend en katonvriendelijk! . Doe dit NOOIT:

 • Je kat aan het nekvel vastpakken en met zijn neus door de urine halen na het plassen. Dit gaat je kat echt niet herinneren om het de volgende keer niet meer te doen.
 • Je kat als straf na het plassen even opsluiten om “na te kunnen denken”. Katten denken niet na over het verleden. Zij gaan hier niks van leren.
 • Je kat een tik geven nadat ze hebben geplast. Je mishandelt hierdoor je kat en wederom: Zij gaan deze tik niet associëren met het ongewenste plasgedrag.
 • Schreeuwen tegen je kat. Hierdoor jaag je je kat alleen maar angst aan.
 • De plantenspuit. Dit blijft een hardnekkige tip vindbaar op internet, maar inmiddels écht achterhaald. Je straft hiermee een kat en deze kunnen de link echt niet leggen met het ongewenste gedrag wat ze een paar seconde daarvoor hebben vertoont. Je maakt je kat bang voor je en dat is natuurlijk niet wat jij als catlover wilt.
 • Citroensap sprenkelen, aluminium folie neerleggen,

Ik verbind mijn bedrijfsnaam nooit zomaar aan een product

Hoewel dit een gesponsorde post is, kun je ervan uitgaan dat ik dit zomaar doe. Bij mij kun je altijd uitgaan van een eerlijke review. Ik prijs nooit producten aan die ik niet zelf in handen heb gehad en uitvoerig heb kunnen testen. Berdrijven kunnen bij mij een advertentie artikel kopen, maar ik moet wel zelf echt achter het product staan. Het gaat mij niet om het geld, wel om mijn volgers te attenderen op écht effectieve producten waar ik zelf fan van ben. Wanneer ik een product zelf heb getest, sta ik open voor een samenwerking.

Ik krijg maandelijks aanvragen voor advertorials, 99% wijs ik af. Aangezien ik dan niet achter een product sta en mij hier niet aan wil koppelen.

En toen kwam ik in contact met Maurits. Ik geloofde eigenlijk niet echt in een product wat écht kattenurine kon verwijderen. Katten urine en hondenplas is zo verschrikkelijk doordringend en vasthoudend op oppervlaktes, maar bovendien nauwelijks te verwijderen. Alleen een wonder middel zou dit kunnen bereiken. Dit was ik vanaf 2016 tot nu nog niet echt tegen gekomen. Sommige producten kwamen in de buurt, maar niks was écht perfect. Dus waarom zou dit dan wel werken?

PI-Solve doet lovende beloftes, zoals dat het gegarandeerd urine geur en vlekken oplost. En dat niet alleen voor katten, maar ook voor honden en knaagdieren urinegeur. Het beloofd dat het tevens bloedvlekken en ander ontlasting residu verwijdert. Pohhh, dit is nogal een belofte die geen enkel product pretendeert te bereiken. Zou dit echt werken?

Dit vraagt om een eerlijke en écht objectieve test. Want een merk kan zoveel beloven en daar een prijs voor vragen, maar maken ze hun beloftes waar? De afgelopen paar maanden heb ik PI-Solve uitvoerig getest en onder de loep genomen.

Mijn review en eerlijke bevindingen

Ik kom in mijn trimsalon dus regelmatig poep en plas tegen. Een kat kan wel eens een “stressplasje” doen in het mandje. Voor mij geen probleem, dit maak ik natuurlijk met alle liefde schoon. Maar deze kat loopt ook door mijn salon. De plaslucht blijft aan de kat hangen en gaat tijdens het wandelen mijn hele werkruimte door. Deze geur mag hier niet blijven hangen voor de volgende kat. Daardoor moet ik de oppervlakte na een “plaskat” grondig schoonmaken, zodat dit bij mijn volgende klant niet wordt opgemerkt.

In de gebruikshandleiding staat dat je PI-Solve minimaal 2 uur moet laten inwerken. Maar ik weet nu dat deze inwerktijd veel korter is. Laatst had ik een kat die op de trimtafel wat ontlasting liet lopen. Ik sprayde deze plek royaal in met PI-Solve en liet het 10 minuten inwerken. Daarna nam ik het af en de kat die daarna kwam, heeft geen enkel moment aan die plek geroken. Maar ook de volgende katten op de agenda die dag, hebben op die plek waar de urine lag, dit totaal niet opgemerkt of op die plek gereageerd.

Katten kunnen veel beter ruiken dan mensen. Dus als zij plas en/of ontlasting ruiken van een andere kat, dan merk je dat meteen. Je ziet ze dan in de stress schieten en veel snuffelen op de “plaats delict”.

Ik denk dat plekken waar een kat regelmatig plast, een inwerktijd van minimaal 2 uur nodig is. Maar voor een plek die je direct na urineren schoonmaakt met PI-Solve, deze inwerktijd veel minder is en 10 minuten genoeg is.

Extra testcase: Honden urine?

Wij hebben sinds kort een puppy in huis en een pup is niet ineens zindelijk. Hoewel wij onze Flop (zie foto) zoveel mogelijk uitlaten, liggen ongelukjes op de loer. Hierdoor heb ik PI-Solve heb dus ook thuis veel kunnen testen. Naast de testperiode in de salon en nu ook thuis, gaf dit voor mij de doorslag om écht van te worden van dit product.

Het reinigt perfect en verwijdert de urinegeuren perfect! Ik ben fan en kan PI-Solve met volle overtuiging promoten en aanraden. Shop snel HIER!

PI-Solve, een top product met een bijzonder verhaal

Maurits is trots oprichter van PI-Solve. Ik wil zijn bijzondere verhaal achter dit product delen. Pas op latere leeftijd leerde hij echt lezen en schrijven. Hij heeft tegenslagen van het leven meegemaakt en veel gezien. Helaas heeft hij de pech gehad dat er een tijd geleden iets in zijn hoofd in ontdekt, waardoor de linkerkant van zijn gezicht heeft besloten niet meer mee te doen. Dit roept natuurlijk de nodige onzekerheid op…

Maar Maurits pakt door. Hij zit niet bij de pakken neer en stapt over zijn onzekerheid heen. En daar kan ik als medeondernemer niet anders dan bewondering voor hebben!

Maurits: “Op een dag begon ik een schoonmaak bedrijf en besloot mij te specialiseren in vakgebied… Namelijk plaats delicten reinigen. Als gespecialiseerd schoonmaker heb ik ruim tweehonderd plaatsen delict, ongevallen en zelfdodingen schoongemaakt. Ook heb ik menig zwaar en gevaarlijk vervuilde woning weer leefbaar gekregen. Ik ben altijd – om mijn werk te vergemakkelijken- op zoek geweest naar nieuwe middelen, technieken en materialen.

Thuis woon ik samen met een hond en een getraumatiseerde asielkat die in het verleden zo nu en dan mijn bed voor zijn kattenbak aanzag. Aanvankelijk maakte ik deze urine vlekken schoon met allerhande huishoudmiddeltjes. Veelal was ik na lange tijd schoonmaken ontevreden met het resultaat. Ik moest op zoek naar een professioneel middel, wat aan mijn behoefte voldeed. Ik vond helaas geen product waar ik blij van werd. Ik besloot met de kennis en vaardigheden, die ik als deskundige op het gebied van nare vervuiling had opgedaan, zelf maar iets uit te dokteren.”

Het was tijd voor een effectief product!

Maurits verteld verder: “Ik moest een middel zien te ontwikkelen dat de geur en vlekken van kattenurine eenvoudig, snel en gegarandeerd verwijderde. 

Na een jaar lang te hebben geëxperimenteerd met middelen, vond ik een samenstelling van natuurlijke enzymen die de vlek en de geur van kattenurine wist te verwijderen. Ik voegde er een milde citroengeur aan toe die helpt voorkomen dat de kat opnieuw plast op de schoongemaakte plek.

PI-Solve is veilig te gebruiken op elke ondergrond en textiel. Uiteraard is al het verpakkingsmateriaal vervaardigd uit 100% gerecycled materiaal. Inmiddels heeft PI-Solve zich bewezen als kwaliteitsproduct en heeft het zijn weg gevonden naar tevreden gebruikers in Nederland, België en Frankrijk. Niet alleen baasjes van huiskatten gebruiken PI-Solve, maar ook instellingen.”

Is dit uw werk?

Maurits is niet alleen de oprichter en ontwikkelaar van PI-Solve, maar hij heeft ook een boek geschreven over zijn belevenissen als schoonmaker van plaats delicten.

Met Is dit werk licht Maurits Knegt een tip van de sluier op over zijn beroep als crime scene cleaner. Of, zoals hij het zelf liever formuleert, gespecialiseerd schoonmaker. De meeste mensen zullen bij zijn vak meteen denken aan tv-programma’s zoals Criminal Minds of CSI, maar hoe is zo’n beroep in werkelijkheid? Hoe kom je überhaupt in dit vak terecht? En wat kom je er zoal tegen?
Met respect, maar ook met openheid en luchtigheid, vertelt hij over de dingen die hij samen met zijn ex-vrouw Hester heeft meegemaakt tijdens het schoonmaken van honderden plaatsen delict.

Maurits Knegt (Hoogeveen, 1968) leerde pas op latere leeftijd goed lezen en schrijven. Daarop ontwikkelde hij in korte tijd een vlotte, beeldende schrijfstijl die hij gebruikt om met een scherpe blik situaties uit zijn leven te schetsen. Ongepolijst, eerlijk en recht uit het hart. Bron

Shop zijn intrigerende boek HIER.

Wat is PI-Solve?

PI-Solve is dé urineverwijderaar die gegarandeerd geur en vlekken verwijdert. Bovendien helpt PI-Solve voorkomen dat uw kat opnieuw plast op de schoongemaakte plaats. PI-Solve is samengesteld uit biologische enzymen die urine afbreken. De toegevoegde citrusgeur helpt voorkomen dat uw kat de schoongemaakte plaats opnieuw bezoekt om daar te plassen.

PI-Solve is gebruiksvriendelijk en toepasbaar op vloeren van hout en laminaat. Bovendien is PI-Solve veilig voor al uw textiel en suède. Met PI-Solve heeft u een professional in huis.

 • Verwijdert gegarandeerd geur en vlekken
 • Helpt voorkomen dat de schoongemaakte plaats opnieuw wordt bevuild
 • Geschikt voor honden, katten en knaagdier urine
 • Verwijdert bloed, urine en ontlasting residu

Hoe gebruik je het?

Voor gebruik goed schudden.
Controleer altijd eerst de kleurvastheid op een onopvallende plek.
Niet gebruiken in combinatie met andere schoonmaakmiddel, dit kan de werking van PI-Solve beïnvloeden.

Vloerbedekking, matras of meubels:
Dep de vervuilde plaats eerst droog met keukenpapier of een droge doek.
Spray de bevuilde plaats ruim in met PI-Solve, ook ruim over de rand van de zichtbare plaats.
Laat PI-Solve drogen, zodat de enzymen hun werk kunnen doen.
Na het opdrogen, de plek met schoon water naspoelen en met keukenpapier of een handdoek droog deppen.
Indien nodig, kan het proces herhaalt worden.

Let op! Bij ernstige vervuiling de ingespoten plek afdekken met een met PI-Solve schone natte doek, om snelle opdroging te voorkomen.

Textiel en kleding:
De vervuilde plaats ruim insprayen met PI-Solve, laat het middel minimaal 2 uur inwerken.
Na de inwerktijd kan het behandelde kledingstuk of textiel gewassen worden in de wasmachine.

Let op! Gebruik een niet te warm wasprogramma, maximaal 60 graden

Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Waar kun je PI-Solve kopen?

PI-Solve is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van PerfecteKat.nl. Klik hier om aan te schaffen!

PI-Solve katten en honden urine en vlekken verwijderaar

19.95

PI-Solve is dé urineverwijderaar die gegarandeerd geur en vlekken verwijdert! Bovendien helpt PI-Solve voorkomen dat de kat opnieuw plast op de schoongemaakte plaats. PI-Solve is samengesteld uit biologische enzymen die urinekristallen afbreken. De toegevoegde citrusgeur helpt tevens voorkomen dat de kat de schoongemaakte plaats opnieuw bevuild wordt. PI-Solve is gebruiksvriendelijk en toepasbaar op vloerbedekking, hout…

Op voorraad

Categorie: ,

Vergelijkbare berichten